KEPIMO BŪDAI

Su BIGGRILL KAMADO daugiafunkciu griliu galėsite išlaisvinti savo fantaziją, nes ši kepsninė leis įgyvendinti net itin gurmaniškus sumanymus. Štai keletas kepimo būdų:

TIESIOGINIS KEPIMAS

Tiesioginis kepimas dažniausiai mūsų naudojamas būdas, kai maistas gaminamas ant atviros ugnies. Šiuo būdu gaminami pamėgti ir populiarūs patiekalai, tokie kaip mėsainiai, kebabai, vištienos ir mėsos kepsniai. Tiesioginio kepimo metu kepsnys greitai apskrunda, pasidengia plutele ir taip sulaiko savyje sultis. Kai kepsnys pasidengia plutele galima jį perkelti ant aukštesnių grilio grotelių, kad nesudegtų. Kepti šiuo būdu paprastai užtenka apie 30 minučių

Tokiu būdu galima paruošti ir garnyrą prie kepsnio – daržoves. Žinoma kepimo laikas turi būti trumpesnis nei mėsos gaminių. Kad nesudeginti daržovių, kaitrą reguliuokite grilyje įrengtomis sklendėmis. 

NETIESIOGINIS KEPIMAS

Netiesioginis kepimas - tai kepimo būdas, kai maistas yra kepamas su karščio atspindžiu - netiesioginiu karščiu.

Tai reiškia, kad kepsniai neturėtų būti dedamas ant tiesioginio karščio šaltinio, o dangtis kiek įmanoma ilgiau turi būti uždengtas.

Jei visgi kepsnys dedamas ant karščio šaltinio, tada temperatūra turi būti maža, kad maistas būtų gaminamas "netiesiogiai". Tai lyg skrudinimas krosnyje. Tokiu būdu galima kepti didelius gabalus mėsos, kurie kepa net keletą valandų: kalakutą, ėriuko kumpį ar kitus didelius kepsnius.

Įsigijus papildomą priedą – specialų padą, kepsnį galima apsaugoti nuo tiesioginio karščio padėjus jį ant žarijų.

RŪKINIMAS

Kiekvienas mėsos gurmanas žino kas yra naturaliai rūkytas gaminys. Išrūkinto BIGGRILL grilyje gaminio parduotuvėje nenusipirksite. Rūkyta žuvis, kumpis ar net baltas varškės sūris nustebins ne tik namiškius, bet ir Jūsų svečius.

Rūkinimo procesas gali vykti tik lauke. Gatavus savo gaminius turėsite jau po kelių valandų. Rūkinimui naudokite kietmedžio drožles. Žarijas uždenkite specialiu akmeniu, kad rūkinamas gaminys negautų tiesioginio karščio, o temperatūra sklendžių pagalba sureguliuokite iki 105 – 135C.

KEPIMAS KROSNYJE

BIGGRILL griliuje naudodami specialų akmenį galite kepti tarsi tikroje krosnyje. Dėl sferinės griliaus formos kepimo efektas yra identiškas krosnies, o kepimo termperatūra dėl keraminių sienelių išlieka stabili viso kepimo proceso metu. 

Įdėję akmenį į grilių galėsite kepti ir mėgautis namine pica, duona ar puriais pyragais. Dėka šio specialaus akmens duonos gaminiai turės traškią plutelę, ko neišgausite kepdami paprastoje elektrinėje orkaitėje.